ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Tekyamaç Ortaokulu

Şanlıurfa Tekyamaç Okulunda Cumhuriyet’in 95.yılı Büyük Bir Coşku ile Kutlandı

Şanlıurfa Tekyamaç ilk/Orta Okulunda Cumhuriyet’in 95.yılı büyük bir coşku ile kutlandı.

Cumhuriyet’in 95.yılı Anma Programına 3 hafta öncesinden çalışılmaya başlandı.Yapılan Kutlama programının açılışını Konuşmasını Tekyamaç Okul Müdürü Selami BÜLBÜL yaptı.

Okul Müdürü Selami BÜLBÜL Cumhuriyetimiz göz bebeğimiz 100. yaşına doğru ilerlerken her geçen gün biraz daha gururlanıyor ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK‘ün değerini daha da iyi anlıyoruz diye programa giriş yaptı.

Yapılan ve Coşkuyla kutlanan Programda çok sayıda öğrencinin görev alması gözlerden kaçmadı.

Programdan sorumlu öğretmenler ( Elif DELİMEHMET,Kübra MUTLU,Kübra ISLAK ) öğrenci sayısının fazla oluşunu öğrencilerde öz güven ve sorumluluk bilinci oluşturmak için yaptıklarını dile getirdiler.

Okulumuz Türkçe öğretmeni Elif DELİMEHMET  6 öğrenciye şiir verdi.Öğlen aralarında öğrencilerini şiirlerine çalıştırdı.

Yine  Şanlıurfa Tekyamaç Okulu 2-A sınıf öğretmeni Kübra MUTLU Piyes çalışmalarında 9 öğrenciyi görevlendirdi.Öğle aralarında öğrencilerini piyes çalıştırdı.

Dahası Okulumuz Matematik öğretmeni Kübra ISLAK 6 öğrenciyi 10.Yıl Marşı eşliğinde Ay-Yıldızlı Gösteri’ye çalıştırdı .Öğrencilerine bol bol prova yaptırdı.

“Atatürk Çocukları ” adlı şarkılı gösteri programdan sorumlu 3 öğretmenimiz tarafından çalıştırılmıştır. 5-A sınıf öğrencileri büyük bir özveriyle gösteriyi sergilediler.

“Oratoryo Çalışması ” aynı şekilde programdan sorumlu 3 öğretmenimiz tarafından öğrencilere çalıştırılmıştır.

“Atatürk‘ün Cumhuriyet ile İlgili Özlü Sözleri” öğretmenlerimizin çabaları ile öğrencilere çalıştırılmıştır.

Şanlıurfa Tekyamaç Anaokulu öğrencileri Törene Renk Kattı

Tekyamaç İlkokulu öğretmenlerinden Okul öncesi öğretmeni Abdurrahman EKİNCİtarafından hazırlanan şiir gösterisi Anaokulu öğrencileri tarafından seslendirildi.

Öğrenciler Enes Akdemir ve Mustafa Talha Ekinci Atatürk yoktu adlı şiiri seslendirirken yine ana sınıfı öğrencilerinden Fatmanur Akdemir ise 1881’de bir bebek doğdu adlı şiiri seslendirdi. İzleyicilerden tarafından büyük beğeni topladı.

Cumhuriyetimin 95.yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tüm yurtta olduğu gibi Urfa‘da da coşkulu bir şekilde kutlamış olduk.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün bize armağanı olan Cumhuriyet Bayramını daima ilelebet sonsuza dek daima hep birlikte yaşayacağız.

Yapılan Programda toplam 60  öğrenci görev almıştır.

Programda görevli tüm öğrenciler program sonunda oldukça mutlu olduklarını belirttiler.
Görevli öğretmenler ve öğrenciler program bitişinde görevlerini yerine getirmenin haklı gururunu yaşadılar.

Yayın: 11.12.2018 - Güncelleme: 22.04.2019 09:36 - Görüntülenme: 696
Kaynak: https://sosyalloca.com/sanliurfa/sanliurfa-tekyamac-okulunda-cumhuriyetin-95-yili-buyuk-bir-cosku-ile-kutlandi/