T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Tekyamaç Ortaokulu

Tekyamaç Okulunda Öğretmenler Günü Görkemli Bir şekilde Kutlandı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Tekyamaç Mahallesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü Tekyamaç İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen tören ve etkinliklerle görkemli bir şekilde kutlandı.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Tekyamaç Mahallesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü Tekyamaç İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen tören ve etkinliklerle görkemli bir şekilde kutlandı.

Törene Okul Müdürü Selami BÜLBÜL, Müdür Yardımcıları İbrahim Halil GABİŞ ve Mehmet YILMAZ, tüm ilkokul ve branş öğretmenleri, öğrenciler ve okul hizmetlileri katıldı.

Şanlıurfa Tekyamaç Okulunda Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Selami BÜLBÜL törenin açılış konuşmasını yaptı. Okul Müdürü Selami BÜLBÜL, konuşmasını Ceyhun Atuf KANSU’nun ‘’Dünyanın Bütün Çiçekleri’’ adlı şiirini okuyarak noktaladı.

Açılış konuşması ve şiirin ardından, 2/A sınıfından Muhammed Veysi TOPRAK ve Melisa AKDEMİR ‘’Öğretmenim’’, 7/A sınıfından Büşra ERGENE ‘’Öğretmen’’, 7/A sınıfından Nazlı KARDAŞ ‘’Sanatkâr’’, 4/A sınıfından Müslüm TOPRAK ‘’Öğretmenim’’, 8/A sınıfından Berfin AKDEMİR ‘’Şükran Borçluyum Öğretmenim’’ adlı şiirleri okudular.

Tören, 3/A ve 4/A sınıfı öğrencilerinin ‘’Anlat Bana Öğretmenim’’ adlı şarkıyı seslendirmesiyle devam etti.

5/A ve 6/A sınıf korosunun bu özel gün münasebeti ile hazırladıkları sürpriz, duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

5/A ve 6/A sınıfı korosu ‘’Senden Daha Güzel’’ adlı şarkıyı seslendirdiler ve öğretmenlerine ‘’İyi ki Varsınız’’ mesajını ilettiler.

Öğretmenlerinin fotoğraflarıyla şarkıyı renklendiren öğrenciler, tüm öğretmenlerin gününü kutladılar.

Öğretmenlerin sıkça kullandığı cümleler, ‘’Muallim’’ adlı şarkı eşliğinde öğrenciler tarafından paylaşıldı.

Tören, 8/A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘’En Büyük İnsan’’ adlı skeç ile devam etti.

Öğrenciler; hükümdar, vezir, mimar, doktor, mühendis, vali ve öğretmen rollerini canlandırdılar. Skeçte, her meslek grubunu büyüten ve yetiştiren öğretmen, en büyük insan olarak seçildi.

Okul Müdürü Selami BÜLBÜL, töreni hazırlayan İngilizce Öğretmeni İrem Ay KEYSAN’a, Sınıf Öğretmeni Özlem KIRBIYIK’a ve görev alan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Selami BÜLBÜL, ‘’Tüm meslek gruplarını yetiştirenler ve eğitenler, öğretmenlerdir. Her insan, öğretmenin bir eseridir. Bizi eğiten ve yetiştiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.’’ dedi.

Şanlıurfa Tekyamaç Okulundaki tören Büyük Emeklerin Sonucu

Öğretmenler Günü kutlama programını hazırlayan İngilizce öğretmeni İrem Ay KEYSAN ve Sınıf öğretmeni Özlem KIRBIYIK, görev alan öğrencilere her gün prova yaptırdı.

Törende görev alan öğrenci sayısı oldukça fazlaydı. Öğretmenlerinin emeklerini boşa çıkarmak istemeyen öğrenciler güzel bir tören yapabilmek için canla başla çalıştılar.

8/A sınıfının sergilemiş olduğu “En Büyük İnsan” adlı skeç büyük beğeni topladı. Bu skeçte rol alan öğrenciler, kostüm ihtiyacını evlerindeki eşyalardan ve kıyafetlerinden karşıladılar.

Yaklaşık olarak 2 ders saati süren tören sırasında öğretmenler hem duygulandılar hem de kahkahalara boğuldular.

Öğrencilerinin sürprizleriyle mutlu olan öğretmenler; töreni çok beğendiklerini, töreni hazırlayan öğretmenlere ve görev alan tüm öğrencilere çok teşekkür ettiklerini söylediler.

Tören sonunda, öğretmenlerle öğrenciler halay çektiler. Oyun havalarıyla oynadılar. Keyifli anlar yaşadılar.

Dans gösterileri, halaylar ve şarkılarla tören sona erdi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.12.2018 - Güncelleme: 22.04.2019 09:38 - Görüntülenme: 859
Kaynak: https://sosyalloca.com
  Beğen | 0  kişi beğendi